09
sep 2020

Uitslagen september 2020

Door de corona-maatregelen zijn alle dressuurwedstrijden de afgelopen maanden afgelast. Maar dit weekend konden leerlingen van Stal Dijkshoorn eindelijk weer van start! In de afgelopen periode is hard doorgetraind, en dat was zichtbaar. Veel leerlingen zijn na deze ongeplande pauze, direct maar gestart in een nieuwe klasse.

Klasse B
Op locatie bij manege Chardon in Schipluiden kwam Yvonne Baaij aan de start met haar nieuwe Friese ruin Future. Het was de eerste wedstrijd voor het paard. In de klasse B werd de combinatie direct tweemaal eerste met 201 en 198,5 punten (waar 180 punten worden gevraagd). Een zeer goed debuut en dat belooft wat voor de Future!

Ook Carima Boukiet is dit weekend gestart met een nieuw paard: een pas 4-jarige Barok-Pinto merrie Guusje. In Leidschendam reed Guusje haar debuut in de klasse B direct twee winstpunten. Twee kleine storingen waren de reden dat zij net niet in de prijzen viel. Voor een eerste wedstrijd goed gedaan! En: in augustus is de merrie ‘voorlopig Elite’ – verklaard. Dit is de hoogst haalbare premie die dit ras kan krijgen.

Klasse L1
Na een lange weg met veel tegenslagen door blessures kon Roos van den Broek eindelijk weer starten. Zij had haar paard Houston heel goed voor elkaar en won in Rhoon beide proeven in de klasse L1 met 200.5 en 198 punten! Dat is een heel overtuigende winst. Het doorzettingsvermogen van Roos is terecht heel ruim beloond! Met zijn unieke draf gaat dit paard in de toekomst nog veel hogere punten scoren, let maar op!

Klasse M1
De ervaren amazone Madelon Moorlag reed ook bij manege Chardon met haar schitterende zwarte merrie Ghyvan. Haar debuut in het M1 gaf het paard te veel spanning. Er zat in de techniek ruimte genoeg, dus met wat training in de komende periode komt dit helemaal goed.

Gabriëlla van der Kooij is na een lange pauze door haar zwangerschap, eindelijk weer gestart met haar kastanjebruine KWPN Coventry. Bedoeld als oefenwedstrijd reed zij in Bergschenhoek direct ook een nieuwe klasse. Coventry laat de in het M1 gevraagde oefeningen duidelijk zien. De afwerking en zenuwen kunnen we haar niet kwalijk nemen. Maar daarvoor is het dan ook een oefenwedstrijd. Wat een leuk paard en gemotiveerde ruiter! De jury was erg gecharmeerd.

Klasse Z1
Kristel Kan is tijdens de Nootdorpse Dressuurdagen gestart met Falencio. In de klasse Z1 was de eerste proef wat onrustig op deze locatie. Kristel wist dit heel goed weg te werken voor de tweede proef, die zij dan ook fantastisch reed. Met mooie (213) punten, in een sterk deelnemersveld een prima derde plaats! Deze combinatie heeft heel veel potentie.

Geplaatst in: Uitslagen
Uitslagen september 2020
Uitslagen september 2020
Uitslagen september 2020
Uitslagen september 2020
Uitslagen september 2020
Uitslagen september 2020