Foto's

Instructie

Instructie op educatief verantwoordelijke en paardvriendelijke wijze is een belangrijk onderdeel van Stal Dijkshoorn. De instructie is in handen van Jacobine. Zij is volledig ORUN-gediplomeerd en in het bezit van een IH-licentie. Dit houdt in dat zij regelmatig bijscholing volgt om up to date te blijven op het gebied van instructie.

Jacobine heeft verschillende paarden opgeleid en succesvol uitgebracht in alle klassen van dressuur, tot en met Grand Prix. Zij geeft met veel passie en plezier privéles aan enthousiaste mensen die zich willen ontwikkelen. Het niveau van de ruiter maakt geen verschil. Instructie is beschikbaar voor pensionklanten en voor ruiters van elders.

"Ik vind het belangrijk dat mensen gemotiveerd zijn en plezier beleven aan het rijden. Ik werk veel aan de basis, die moet echt voor elkaar zijn wil je wat van je paard kunnen verwachten. Je moet een goed fundament ontwikkelen en dat verder uitbouwen. Als dit niet goed voor elkaar is, komt de combinatie zichzelf een keer tegen. Het resultaat van deze aanpak laat zich zien in de ring en in het welzijn van het paard. Onze leerlingen presteren erg goed op wedstrijden omdat ze op de goede wijze hun paard opleiden."

Jacobine is zeer bekwaam in het revalideren van paarden. Dit gebeurt met een vooraf bepaald plan van aanpak, in nauwe samenwerking met Dierenartsenpraktijk Bodegraven.

Tijdens de instructie maakt Jacobine gebruik van een draadloos instructiesysteem (merk Whis). De ruiter hoort haar instructie zonder storing, ruis of vertraging via de bijbehorende oortjes.