Foto's

Training

Je kunt je paard in training geven bij Stal Dijkshoorn. Jacobine kan je paard corrigeren, verder doortrainen of uitbrengen in de wedstrijdsport. Dit kan voor langere tijd, maar ook voor losse sessies zijn er mogelijkheden. Een trainingspaard wordt altijd door Jacobine persoonlijk gereden.

Het paard wordt 5 dagen in de week gereden, en heeft 2 rustdagen. Op de rustdagen komt het paard wel 2 keer per dag uit stal: één keer in de stapmolen en 2,5 uur in de paddock. De overige dagen komt het paard naast het gewone werk ook in de paddock of molen (afhankelijk van het weer).

Daarnaast kan het paard worden getraind op een lastig onderdeel uit een dressuurproef. Jacobine leert het paard de vaardigheden, en de ruiter leert deze op een ervaren wedstrijdpaard. Ruiter en paard worden daarna samen begeleid om op een juiste manier te reageren op de hulpen, tot het gewenste resultaat is bereikt.

Ook kan een paard in training worden gegeven om deze geschikt te maken voor de verkoop. Dit gaat in strikt overleg met jou als eigenaar. Jacobine communiceert hierin reële verwachtingen.