Foto's

Over ons

Stal Dijkshoorn is een professionele dressuur- en trainingsstal gevestigd in Zoetermeer (Zuid-Holland).
Het bedrijf wordt geleid door Jacobine Bijl-Dijkshoorn en Evert-Jan Bijl. Jacobine is binnen Stal Dijkshoorn verantwoordelijk voor de pensionstal, de wedstrijdpaarden en de lessen. Zij is sinds 2008 volledig ORUN-gecertificeerd. De organisatie van het bedrijf is in handen van Evert-Jan.

Als hippisch trainingscentrum is Stal Dijkshoorn gericht op de professionele begeleiding van paard en ruiter. Er is in de training veel aandacht voor de ontwikkeling van een gezond bewegingsapparaat van het paard in de drie basisgangen. Een paardvriendelijke manier van trainen richt zich op resultaten voor een langere termijn. Er kan wedstrijdtechnisch worden getraind, vooral gericht op de dressuursport.

Jacobine is zeer bekwaam in het revalideren van paarden. Dit gebeurt met een vooraf bepaald plan van aanpak, in nauwe samenwerking met Dierenartsenpraktijk Bodegraven.

Paarden kunnen voor kortere of langere periode in training worden gezet.
Vanuit haar ruime ervaring als dressuuramazone op Grand Prixniveau begeleidt Jacobine amazones en ruiters bij proefgericht rijden.

Historie

Stal Dijkshoorn is van origine een kaasboerderij, gebouwd in 1875. Een aantal generaties Dijkshoorn heeft er decennialang een melkveebedrijf gehad. Paarden zijn al van oudsher op het bedrijf; vroeger als hulp bij de werkzaamheden op de boerderij, later voor recreatie.

Toen de gemeente Zoetermeer in de jaren '80 startte met de uitbreiding van de omliggende woonwijk Rokkeveen, maakten de koeien plaats voor paarden. De boerderij veranderde mee en Stal Dijkshoorn was geboren, met Jacobine en haar vader Wim gezamenlijk aan het roer. Sinds 2013 is het bedrijf volledig overgedragen aan Jacobine en Evert-Jan. Wim bleef tot zijn overlijden in augustus 2015, iedere dag betrokken bij het bedrijf.