03
mrt 2017

Uitslagen 3 maart 2017

De voorbereidingen verliepen zo veelbelovend, maar vandaag bleek maar weer eens dat dit niet betekent dat je alles in de hand hebt.
Jacobine en Ebony Sollenburg SD zijn tijdens het NK Dressuur Z2 in Ermelo niet doorgedrongen tot de beste acht combinaties. Een forse storing in het appuyement telde zwaar door in de rest van de proef.

Natuurlijk kijk je op zo'n moment waar het aan gelegen kan hebben. Het past de ruiter om eerst de oorzaken bij zichzelf te zoeken, en zich ervan te verzekeren dat het paard helemaal in orde is. Dan is het extra zuur te moeten constateren dat er met die twee vandaag niet zoveel mis was. Het ging voor Jacobine en veel andere ruiters vooral mis bij het losrijden. Daarvoor had de organisatie slechts één rijbak beschikbaar gesteld, waar op een geven moment dan ook 21 (!) ruiters aan het losrijden waren. Niks rustig en geconcentreerd voorbereiden op de proef... Het was dus bepaald geen ontspannen combinatie, die als derde startte. En ja, dan is een fout snel gemaakt. Jammer.

Jacobine heeft haar kür dus niet kunnen laten zien. Maar, die kans krijgt ze ongetwijfeld op een ander moment. Nu eerst de teleurstelling verwerken, en morgen gewoon weer aan de slag. Ook dat is de paardensport!

Met dank aan Ingrid Truijens, die onderstaande foto's maakte van Jacobine en Ebony.
Geplaatst in: Uitslagen
Uitslagen 3 maart 2017
Uitslagen 3 maart 2017
Uitslagen 3 maart 2017
Uitslagen 3 maart 2017
Uitslagen 3 maart 2017