01
dec 2016

Van oud naar nieuw

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op en rond het erf van Stal Dijkshoorn. We hebben veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een professionele accommodatie, waar klanten en bezoekende lesruiters het hele jaar veilig en vorstvrij kunnen trainen. Stallen zijn vervangen, het erf opnieuw bestraat, er zijn paddocks en een nieuwe longeerring aangebracht en de binnen- en buitenbak zijn vernieuwd. Oh, en niet te vergeten de nieuwe wasplaats mét solarium. We hebben er maar eens een overzichtje van gemaakt in dit fotoalbum.
 
En dit is er allemaal veranderd:

1. Een toiletgroep en een kantine met goed zicht op de paddocks en binnen,- en buitenbaan en het gemak van een keuken met koffieautomaat.
 
 2. De stapmolen is aangepast volgens de normen van het veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven. De binnenzijde is op een hoogte van 1.30 meter volledig afgetimmerd met gladde
materialen.
 
 3. Het was belangrijk om een wedstrijdbaan van 20 x 60 meter te realiseren, inclusief een bodem met eb- en vloedsysteem en veilige omheining van 1.30 meter hoog. De bodem was, door een fout
van de zandleverancier, niet perfect. Daarom is de toplaag geheel vervangen.
 
 4.  De bouw van een nieuwe stal bood de mogelijkheid voor een luxe wasplaats met warm water en solarium.
 
 5. De nieuwe longeerring voldoet met de verzonken eb- en vloed bodem, ruime afmeting van 17.5 meter en verstevigde omheining, aan de adviezen van de artsen van paardenklinieken. Zo kunnen ook revalidatietrainingen goed worden uitgevoerd. Ook hier is de toplaag inmiddels vervangen om de drainage te perfectioneren.
 
 6. Wij bieden de mogelijkheid om de paarden zoveel mogelijk in paddocks te laten rusten. Met de aanpassingen en onderhoud zijn de gedraineerde paddocks geschikt voor permanent gebruik.
 
 7. We vinden dat de pensionklanten het thuisvoordeel moeten hebben bij de lessen van Jacobine. Wij gaan er van uit dat mensen bij ons op stal graag van deze mogelijkheid gebruik maken. Om dit te motiveren krijgen pensionklanten korting op de lessen van Jacobine.
 
 8. Er zijn nieuwe  contracten afgesloten met leveranciers die volgens onze wensen voer leveren van vaste percelen. Helaas kunnen wij geen hooi meer aanbieden van ons eigen land. Ook hiervoor hebben wij een geschikte aanbieder voor gevonden. Tot slot hebben wij een nieuwe biks-leverancier. Naast levering van een hoogwaardige ‘sportbrok’, blijft deze ook de kwaliteit van de voeding monitoren met regulier onderzoek en een bedrijfs-‘voedingsscan’. Dit om de voeding goed af te stemmen op de behoefte van de paarden.
 
 9. Door de aanpassingen in riool, afvoeren en bestrating is het erf ruimer en droog. Met beplanting is het aangezicht mooier gemaakt. Er komt een overdekte rookruimte vlak naast de paddocks.
 
 10. Dit najaar is de weide aan de Berkelseweg geploegd, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid.
 
 11. De boarding van de binnenbaan is vernieuwd. Ook is een nieuwe ‘Agterbergbodem’ aangebracht en gaat een nieuwe, moderne vernevelingsinstallatie de vochtigheid van de bodem op peil houden.
Geplaatst in: Algemeen
Van oud naar nieuw
Van oud naar nieuw