Oby Wan SD

Oby Wan SD
Stamboeknaam:Outlaw
Roepnaam:Oby Wan
Vader:Rubinstein
Vader moeder:Wellington
Geboren:25 april 1996
Kleur:donkerbruin
Stokmaat:1,62 meter
Geslacht:ruin
Klassering:Lichte Tour
Overleden:16-03-2021

Oby Wan SD is op vierjarige leeftijd naar Stal Dijkshoorn gekomen. Jacobine heeft hem vanaf zadelmak zelf helemaal opgeleid tot Grand Prix-niveau. Nog tijdens zijn vierde jaar werd hij Nederlands kampioen in de klasse L. Oby bleek een heel bewerkbaar en werkwillig paard, en liep daardoor op zijn zesde jaar al ZZ licht. Met zijn achtste jaar liep hij zeer verdienstelijk Lichte Tour.

In 2007 was Oby Wan geheel klaar voor de Grand Prix, maar een blessure dwarsboomde helaas zijn beginnende topsportcarrière. Na een lange revalidatieperiode besloten we Oby uit de topwedstrijdsport te halen en hem alleen nog te starten in de lagere klassen. Kate Omoke heeft hem vanaf februari 2015 t/m begin 2016 diverse keren uitgebracht. Sinds de zomer van 2016 was Oby met pensioen. Op 16 maart 2021 is hij op bijna 25-jarige leeftijd ingeslapen.

Zo mooi, zo lief, zo betrouwbaar.
Met jou heb ik geleerd om een combinatie te zijn.
Met jou reed ik mijn eerste piaffe en mijn eerste passage.
Jij was Grand Prix.
Niet alleen aan onze mooie successen, maar aan alles heb ik blijvend mooie herinneringen.
Ik dank je wel!

- Jacobine

Oby Wan SD
Oby Wan SD
Oby Wan SD
Oby Wan SD
Oby Wan SD
Oby Wan SD

Bekijk alle paarden