Noble One SD

Noble One SD
Stamboeknaam:Kwazar
Roepnaam:Noble One
Vader:Carbano
Vader moeder:Tamarijn
Geboren:29 april 2000
Stokmaat:1.78
Klassering:Internationaal springen, ZZ licht
Overleden:11-08-2018
Prestaties:bekijk een overzichtje
Noble One is er niet meer. Op 11 augustus 2018 hebben wij onze lieve vriend moeten laten gaan. Acute koliek bleek niet meer operabel en dan is er nog maar één keuze die je kan en moet maken. Dan moet je sterk zijn en de enige zware beslissing nemen die voor hem het beste is...

Lieve Noble, bedankt voor alle mooie jaren die we met jou hebben mogen beleven!
Je was een bijzonder dier!

 

Noble One is een Poolse volbloed. Hij heeft verdienstelijk internationaal gesprongen (Aken, 1.40 meter). Twee van zijn nakomelingen waren te zien tijdens de Olympische Spelen in Londen.
In Polen werd Noble One omgeschoold naar dressuurpaard en in 2010 verkocht naar Nederland. Hier heeft Rosanna Ansems (Grand Cru Hoeve) hem verder getraind. Noble One bleek precies het paard waarnaar Evert-Jan, de echtgenoot van Jacobine, op zoek was: een springpaard dat ook zijn sporen in de dressuur heeft verdiend. Sinds 2014 staat Noble One SD bij Stal Dijkshoorn.

Behalve Evert-Jan werkt ook Jacobine met Noble One SD.  De combinatie is inmiddels ZZ licht gestart. In 2013 werden zij regiokampioen Zuid-Holland en in 2014 kringkampioen. Vanwege de zwangerschap van Jacobine heeft zij hem daarna niet uitgebracht in wedstrijden.

Noble One SD
Noble One SD
Noble One SD

Bekijk alle paarden