01
sep 2015

Afscheid van Wim Dijkshoorn

Op 28 augustus 2015 overleed Wim Dijkshoorn. Hij was de vader van Jacobine en mede-grondlegger van Stal Dijkshoorn. Een bijzonder mens, met veel aandacht voor de mensen en dieren om hem heen. Zowel op stal als daarbuiten was hij ontzettend geliefd. 

Een groot deel van zijn boerenleven werkte Wim met paarden. Zijn liefde voor deze dieren ging diep. Ook toen de tractor al lang zijn intrede had gedaan, ging hij nog wel eens met paard en ploeg naar het land. Dat vond 'ie gewoon mooi - 'merakels mooi', zoals hij dat dan zei.

De uitbreiding van de omliggende woonwijk onttrok vanaf de jaren ’80 steeds meer grond aan de boerderij. De koeien maakten beetje bij beetje plaats  voor (meer) paarden. De boerderij veranderde mee. Stal Dijkshoorn was geboren, met Jacobine en Wim gezamenlijk aan het roer. In 2014 nam Jacobine het stokje over. Wim bleef tot zijn overlijden iedere dag betrokken bij het bedrijf.

We missen de vertrouwde beelden: Wim die over een smal plankje over de sloot even de kortste route van huis naar stal nam. Wim met een emmer biks voor de paarden – maar natuurlijk ook een handje voor de geit. Wim op de trekker met een vrachtje kuilvoer. Wim op 't erf met één van de paarden aan de hand.

Vanaf nu zijn het dierbare herinneringen, die wij voor altijd zullen koesteren. Hij wordt zeer gemist. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. 

Mede namens familie Dijkshoorn,
Jacobine en Evert-Jan Bijl-Dijkshoorn

Geplaatst in: Algemeen
Afscheid van Wim Dijkshoorn
Afscheid van Wim Dijkshoorn
Afscheid van Wim Dijkshoorn
Afscheid van Wim Dijkshoorn