30
jun 2016

Rondje van de zaak

Na goed onderzoek en overleg met diverse specialisten uit de paardensport en de medische sector, heeft Firma W.N. Dijkshoorn uit Zevenhuizen een schitterende longeerring opgeleverd.
 
Longeerinstructeur Lammert Haanstra en dierenarts Teun Sterk van DAP-Bodegraven, adviseerden ons over de perfecte opbouw, afmetingen en samenstelling van de ring. Met een doorsnede van 17.5 meter kan elk formaat paard vrij bewegen. En deze afmeting biedt ook de ideale buiging in het lijf van het paard. Zo is deze longeerring ook geschikt voor het trainen van revalidatiepaarden.
Door het ‘eb en vloed’-systeem heeft de bodem van gewassen zand, de perfecte densiteit en veerkracht/weerstand. Dit systeem zorgt er voor dat de vochtigheid van de bodem altijd hetzelfde blijft. Bij droog weer vloeit water in de bodem, en bij nat weer vloeit het teveel aan water weg. Aan Jeroen Roos hebben wij te danken dat dit kon worden gerealiseerd.
 
Werken aan de (dubbele)longe is erg belangrijk bij onze training van sportpaarden. Wij zien dat door deze methode hoofd-hals houding, het ruggebruik van het paard en de basisgangen verbeteren. We zijn weer een stap verder in onze ontwikkeling als top trainingslocatie doordat wij nu over deze longeerfaciliteit kunnen beschikken.
 
Wij zijn ook erg blij met de afwerking van Jan Arts omheiningen. Hiervoor mogen wij Jeroen Hendriks bedanken. Door toepassing van gespannen staalkabel door het luxe houten hekwerk, heeft men samen met fa. Dijkshoorn een onverslijtbare constructie gecreëerd. 
Geplaatst in: Pensionstalling
Rondje van de zaak
Rondje van de zaak
Rondje van de zaak
Rondje van de zaak