05
nov 2017

Clinic op Capelse Manege

Vandaag was Jacobine te gast bij de Capelse manege om een clinic te verzorgen. 
Iedereen kon zich inschrijven en de clinic zat dan ook snel vol met 24 combinaties van alle klassen.  

Begin bij het begin
'Begin bij het de begin, de basis!'  Dat was eigenlijk een van de belangrijkste speerpunten van de dag. Goed losrijden is van groot belang voor een goede training. Eerst het paard warm rijden en aan je hulpen zetten. Daarna begint pas de echte training. Daarbij legde Jacobine uit dat alle oefeningen, van volte tot overgang tot zijgangen, een goede voorbereiding nodig hebben. En een afwerking! In een training kan je inzetten en moet je niet zoals in een wedstrijd. Hoe beter je basis dus is, hoe beter je je paard op de juiste manier kunt trainen.
 
Rijd met een plan. Niet zomaar wat doen. Dat probeerde Jacobine de combinaties mee te geven. Bewust worden van het rijden: wat wil ik en hoe ga ik dat bereiken? En als het niet gaat zoals je wilt, eerst naar jezelf kijken en niet je paard de schuld geven. 

Ontspannen
Ook een punt waar veel aandacht aan werd besteed is het weer ontspannen. Veel ruiters vinden het lastig om minder te doen en juist vaker te ontspannen. Maar de paarden maken graag gebruik van dat stukje ontspanning wat ze verdienen. Zo komen veel paarden mooier op lengte en wordt het ruggebruik verbeterd! 
Alle combinaties reageerden enthousiast. Iedereen kreeg iets mee om aan te werken. 
 

Clinic op Capelse Manege
Clinic op Capelse Manege
Clinic op Capelse Manege