06
aug 2018

Jacobine op benefietdag Hart voor Huntington

Stal de Groot in Bodegraven organiseert op zaterdag 8 september een benefietdag Hart voor Huntington. Diverse bekende topruiters en amazones verlenen belangeloos hun medewerking. Jacobine Bijl-Dijkshoorn is één van hen.

De ziekte van Huntington lijkt qua symptomen een combinatie van Alzheimer, Parkinson en ALS. Huntington is een erfelijke ziekte die ontstaat door een DNA-mutatie. De pas 30-jarig Michelle de Haas, stalgenoot van Stal de Groot, is één van de mensen die aan Huntington lijdt.

Er is helaas nog géén geneesmiddel gevonden. Om te zorgen dat dat er in de toekomst wel gaat komen, zijn studies nodig. En studies kosten geld, veel geld. De ruiters van van Stal De Groot willen graag hun steentje bijdragen. Daarom organiseren zij op zaterdag 8 september a.s. een benefietdag: Hart voor Huntington. De dag bestaat uit diverse dressuur- en springclinics van bekende ruiters en amazones, een ruiterfit sportles, les over fysio bij paarden en is er een Flexchair aanwezig.

Jacobine zal om 17.30 uur de benefietdag afsluiten. Tijdens een demonstratie legt zij  uit hoe zij haar training opbouwt tot Grand Prix-niveau. Zij sluit de demonstratie af met een kür op muziek. De toegang is gratis. Wel staat er een 'bus' waar je een eventuele donatie mag achterlaten. Alle opbrengsten komen volledig ten goede aan Campagneteam Huntington.

 

 

 
Geplaatst in: Algemeen
Jacobine op benefietdag Hart voor Huntington