11
aug 2018

Noble One overleden

Volkomen onverwacht hebben we afscheid moeten nemen van Noble One. Op 11 augustus werd hij getroffen door een heftige koliek. Hoewel we door de snelle reactie van Nicole Maat binnen 30 minuten op de kliniek waren, kon men daar niets meer voor hem doen. De dunne darm was afgekneld en de risico's van een operatie waren te groot.  Toen Noble in shock raakte moesten wij de moeilijkste maar enige juiste beslissing nemen.

Noble One was een Pools-volbloedschimmel. Onder zijn originele naam Kwazar (v. Carbano) kreeg hij veel afstammelingen die hoog in de sport hebben gepresteerd. Zo liepen er twee kinderen van hem op de Olympische spelen in Londen. Zelf heeft hij ook een indrukwekkende carrière achter de rug;  in de springsport FEI internationale wedstrijden als Aken, Riesenbeck, Warchau, Wenen, Windsor, Valencia etc. In de dressuursport reed Jacobine hem onder de naam Noble One tot NK ZZ licht.
Maar de mooiste rit maakte Evert-Jan met Noble One op 24 mei 2012, toen zij samen hun bruid ophaalden.

Foto: Denise van der Plas

 

Geplaatst in: Algemeen
Noble One overleden